Biskut Mentega Kacang

Bahan
125 gr mentega
100 gr gula kastor
100 gr mentega kacang (peanut butter)
Setitik esen vanila
1 biji telur
1 biji kuning telur (untuk glis)
180 gr tepung gandum
½ camca the serbuk penaik – diayak bersama
Secubit garam

Cara membuat
Mentega, gula, esen vanila dan mentega kacang dipukul hingga kembang

Masukkan telur dan tepung

Gaul adunan hingga rata

Canaikan adunan dan terap dengan penerap biskut mengikut pilihan sendiri

Aturkan kepingan biskut ke atas dulang pembakar yang telah berlenser dengan majerin cair

Gliskan dengan kuning telur

Bakar di dalam ketuhar bersuhu 200 c atau gunakan gas no. 6 selama 40 menit

Sumber: http://www.geocities.com
Cara Pasang Tali Layangan agar Manteng di Udara
Topeng Monyet
Keraton Surosowan

Archive